Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ



Η λαϊκή παράδοση είναι οι προφορικές και γραπτές μαρτυρίες που έχουμε , και έτσι διατηρήθηκε μέσω των αιώνων η συνέχεια της παράδοσης από ανθρώπους οι οποίοι μελετούν τους προγενέστερους και προσπαθούν να διατηρήσουν το ύφος το χρώμα το ρυθμό και γενικά τους κανόνες και την ιστορία που διέπουν τη μουσική μας παράδοση .
Όσοι έχουν την ικανότητα τηρώντας όλα τα προηγούμενα, δημιουργούν την δική τους προσωπικότητα και έτσι εξελίσσουν την παράδοση με σωστό τρόπο .
Για ένα νέο σήμερα η παράδοση είναι ότι πολυτιμότερο για να ασχοληθεί διότι καταρχήν διατηρεί τον πολιτισμό μας εναντιώνεται στα ξενόφερτα κακέκτυπα ακούσματα και τον τρόπο ζωής που βομβαρδίζονται οι νέοι από τα μέσα ενημέρωσης και τις δισκογραφικές εταιρείες λόγω οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών σκοπιμοτήτων .
Έτσι με το να ασχολούνται με την παράδοση δημιουργούν μια αντίσταση στην αλλοτρίωση που επιβάλλεται από το κατεστημένο.
Αποφεύγουν τον ξενόφερτο τρόπο ζωής, που είναι ότι χειρότερο για την νεολαία και διατηρούν τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα που είναι ο πολιτισμός μας .
Δημιουργούν μια σωστή προσωπικότητα και μεταφέρουν με τη σειρά τους τον πολιτισμό μας στις επόμενες γενιές.
Χωρίς τον πολιτισμό μας θα χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα.
Από την παράδοση μας αντλούμε ήθος, προσωπικότητα, σεμνότητα, μόρφωση , σεβασμό στους παλαιότερους , γνώσεις , και γενικά καλλιεργούμε ακέραιο χαρακτήρα.
Με το να λέμε λαϊκή παράδοση αναφερόμαστε στα λαϊκά στρώματα τα μη προνομιούχα.
Αυτά διατήρησαν και εξέλιξαν την παράδοση.
Με το να προβάλομε την παράδοση σε κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ανταποδίδομε , διασκεδάζομε, και καλλιεργούμε το ίδιο το κοινό από το οποίο προέρχεται , και προβληματίζομε τις προνομιούχες τάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: